Proč zvolit profíka?

Vybrat si svatebního fotografa je velmi důležité rozhodnutí, protože fotografie jsou nejenom vzpomínkou na den vaší svatby, ale také jedním z hlavních zdrojů pro sdílení a ukázání svatby vašim blízkým a přátelům. Existují různé důvody, proč vybrat profesionálního fotografa oproti amatérovi:

  1. Zkušenost a dovednosti: Profesionální fotografové mají zkušenosti a dovednosti v oblasti fotografování svateb a jsou obeznámeni s různými světelnými podmínkami, technikami fotografování a výběrem nejlepších pozic pro fotografování. Amatérský fotograf může mít omezené zkušenosti a dovednosti, což může vést k horší kvalitě fotografií.
  2. Vybavení: Profesionální fotografové mají nejen zkušenosti a dovednosti, ale také kvalitní vybavení, včetně fotoaparátů, objektivů a dalších nástrojů, které jim umožňují zachytit všechny důležité momenty vaší svatby. Amatéři mohou mít pouze základní vybavení, které nemusí být dostatečné pro zachycení kvalitních fotografií.
  3. Profesionální přístup: Profesionální fotografové mají obvykle profesionální přístup k práci, včetně komunikace s klienty, plánování a organizace fotografických sezení a poskytování služeb v souladu s požadavky klientů. Profesionál má za sebou X svateb a tak již ví, co může v daný moment očekávat a je na to většinou připravený. Amatérský fotograf může být méně organizovaný a nemusí být schopen poskytnout takový profesionální přístup jako profesionál.
  4. Záruka kvality: Profesionální fotografové obvykle poskytují záruku kvality svých fotografií, což znamená, že klienti si mohou být jisti, že dostanou kvalitní fotografie, které odpovídají jejich očekáváním. Amatéři nemají takovou záruku a mohou mít omezené schopnosti pro úpravu fotografií.

Celkově lze říci, že profesionální fotograf je lepší volbou pro svatební fotografie, protože má zkušenosti, vybavení, profesionální přístup a poskytuje záruku kvality.

Ale zase na druhou stranu musím říct, že amatér je vždy levnější a nemusí být nutně o tolik horší, než leckterý profík. Není to tak dávno, kdy jsem absolvoval svou první svatbu. A až po desítkách svateb jsem si byl jistější v kramflecích. Snad jsem se za tu dobu někam posunul, ale posouzení mého svatebního portfolia nechám na Vás.

Já osobně beru svatební focení opravdu vážně. Vím, že je to důležitý životní moment a nerad bych Vám ho pokazil. A asi si už troufám pomalu říct, že jsem PROFESIONÁLNÍ SVATEBNÍ FOTOGRAF.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 

 

Fotograf Libor Vrška na Firmy.cz