Od poptávky k fotkám

Předem se omlouvám za mé spisovatelské schopnosti, resp. neschopnosti. Spisovatel ze mně už asi nebude, ale je potřeba zodpovědět Vaši častou otázku “jak probíhá dohoda o svatebním focení”. O tom  “Jak probíhá mé svatební focení” se můžete dočíst v mém dávném blogu.

Nejdříve jste jistě prohledali nějaké ty weby svatebních fotografů a narazili na mou maličkost. Zřejmě se Vám svatební fotky líbí a to mě vždy nesmírně těší. Pokud jste se rozhodli, že s Vámi strávím Váš svatební den a nevíte zda mám volný termín, stačí využít svatební vyhledávač Proweddy, kde naleznete mé obsazené termíny. Termín si můžete vyhledat také na mé stránce s ceníkem .

Poté co mi zašlete poptávku, Vám zašlu svatební smlouvu, kterou vždy uzavírám a požádám Vás o drobnou zálohu. A proč zasílám smlouvu? Je to z důvody ochrany nejen mé, ale i Vaší. Nestane se tak, že Vy mi bezdůvodně zrušíte dohodu (toto se mi stalo) a Vy můžete mít klidnější spaní, protože jste již našli svatebního fotografa.

Mailem si probereme nějaké drobné detaily o svatbě, harmonogram, místo atp. Každopádně celkový harmonogram není pro mě až tak důležitý. Důležité jsou dvě části, v kolik hodin a kde přesně se mám dostavit a ta druhá a dost důležitá část je portrétní focení novomanželů. Vždy doporučuji toto naplánovat někam na odpoledne až k podvečeru. Slunce není ostré, není takové teplo a svatebčané se baví a tu hodinku jim nebudete chybět. Největší chyba je plánovat odjezd na focení hned po obřadu. Se zbytkem dne si nedělejte starosti, jsem vždy někde po ruce, ať už se jedná o první tanec, krájení dortu atd.

Přibližně 14 dní až měsíc se Vám ozvu a ujasníme si, zda je vše v pořádku a vše jede podle plánu.

Často také dostávám dotaz na předsvatební schůzku, ale jelikož jsem z Ostravy a za svatbami jezdím po celé republice, tak to není vždy dost možné.

Po svatebním dni usedám k PC a vybírám a upravuji tak dlouho jak jen to jde. Fotky a USB  Vám odešlu Zásilkovnou nejpozději do 14-ti dní, ano do čtrnácti dní.

Jen ještě taková malá poznámka k výběru. Někteří kolegové nabízejí možnost vybrat si fotografie, ale já myslím, že i výběr fotografie patří k mé práci, to jak tu kterou fotografii vnímám a cítím. A také si myslím, že by to zdržovalo celé to kolečko.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 

 

Fotograf Libor Vrška na Firmy.cz